doplnky
Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Jak vybrat ten správný bazén?

Jak vybrat ten správný bazén?



Datum konání:
5.2.2020

Vybíráte nový bazén? Pak se vám budou hodit naše tipy, pomocí kterých vás upozorníme na to nejdůležitější, na co při výběru toho pravého bazénu nesmíte v žádném případě zapomenout.

Prvním zásadním rozhodnutím, které byste měli učinit při výběru bazénu, je způsob jeho umístění. Z tohoto pohledu lze pořídit bazén nadzemní nebo bazén zapuštěný.

Nadzemní bazény

Největší výhodou nadzemních bazénů je jejich levná pořizovací cena, kterou způsobuje ve velké míře absence stavebních prací. Bazén může být jednoduše dovezen až k vám na zahradu, nebo v případě problémů s přístupem na pozemek je možné jej smontovat přímo na místě. K nadzemním bazénům lze pořídit veškeré příslušenství včetně adekvátní filtrace, bazénových schůdků, solárního fóliového zakrytí a bazénové chemie. Bazény jsou vhodné především pro koupání v letní sezoně. Mimo koupací sezonu je jejich využití značně limitováno. Jsou vhodné jako relaxace pro děti i celou rodinu. Bazény se vyrábí nejčastěji z plastu a jsou samonosné. Nejlevnější variantou jsou bazény nafukovací.

Hlavní výhody:

+ nízká pořizovací cena

+ téměř žádná stavební náročnost

Hlavní nevýhody:

- obtížnější vstup do bazénu

- nižší životnost bazénu

- omezená koupací sezona

- instalace zastřešení je prostorově velmi náročné a ve většině případů téměř nerealizovatelné

- nutnost absolutní rovnosti plochy pod bazénem

Zapuštěné bazény

bazén v PlzniZapuštěné bazény nabízejí oproti nadzemním bazénům daleko větší komfort. Za vděk jimi vezmou především osoby s horším pohybovým aparátem a děti. Zapuštěný bazén je navíc skvělým designovým prvkem, který perfektně dokreslí letní rodinnou pohodu na vaší zahradě. Okolí bazénu si můžete zkrášlit nejrůznějšími typy povrchů. Velmi moderním a často prodávaným povrchem je unikátní technologie TopStone, kterou dnes dodáváme díky velmi nízké ceně, zajímavému designu a širokému využití k velkému počtu bazénů. Zapuštěné bazény je možno vyrobit v jakýchkoli rozměrech, přesně dle Vašich představ. Na konkrétní rozměry a ceny se podívejte na náš ceník bazénů.  Bazény lze vyrobit z několika materiálů např. z kvalitního plastu. Obecně se zapuštěné bazény vyznačují vyšší náročností na stavební úpravy. K bazénům naše společnost poskytuje záruční i pozáruční servis, bezplatné poradenství a související veškerý servis.

Hlavní výhody:

+ rozměr i tvar přesně dle požadavků

+ snadný přístup do bazénu

+ možnost zastřešení a prodloužení tak koupací sezony

+ atraktivní a komfortní

+ nenarušuje vzhled celé zahrady

Hlavní nevýhody:

- vyšší pořizovací cena

- nutnost stavebních úprav pozemku

Plánujete pořídit nový bazén?

Pokud plánujete pořídit nový bazén a nevíte kde začít, můžete se s námi poradit v našich prostorách v Plzni v ulici Lidická 1233/26 mezi čerpací stanicí ÖMV a Penny Marketem. Schůzku je možné si domluvit na telefonním čísle +420 777 868 159, případně mailem na info@dhplast.cz. Přímo v prostorách naší provozovny máme instalováno několik typů bazénů, zastřešení a dalšího příslušenství, takže vše můžete vidět přímo v reálu. 


Patička