doplnky
Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > 5 velkých výhod zastřešení bazénů

5 velkých výhod zastřešení bazénů



Datum konání:
15.5.2020

zastřešení bazénu PrahaMáte bazén a přemýšlíte, zdali má smysl k němu pořizovat zastřešení? Nebo řešíte toto dilema již při výstavbě bazénu? Pak přijměte několik našich rad, které vám pomohou se co nejlépe rozhodnout.

Jako firma působící v oboru bazénů od roku 2003 velmi doporučujeme realizaci zastřešení již při výstavbě bazénu. Zastřešení má tyto výhody:

1.     Prodloužení koupací sezony

V otevřeném bazénu si koupání můžete užít jen v teplých dnech, kdy svítí slunce. Díky zastřešení si užijete prodlouženou koupací sezonu o několik týdnů. Už nemusíte čekat na hezké letní počasí. Užijte si koupání již na jaře.

2.     Úspora nákladů

Díky zastřešení bude ohřev vody efektivnější. Teplo v bazénu nebude unikat do okolí, ale bude zůstávat v prostoru pod zastřešením a ve vodě. Zastřešení také zabrání přísunu pevných částic do bazénové vody. Díky tomu uspoříte peníze za chemické prostředky, jejichž spotřeba bude v průběhu celého roku nižší.

3.     Méně čištění, více koupání

Během koupací sezony je potřeba se o kvalitní vodu v bazénu dobře starat. Starosti přidělávají okolní stromy, prach a všudypřítomné nečistoty, které se v bazénové vodě kumulují. Část těchto starostí můžete se zastřešením hodit za hlavu. Zastřešení zabrání vniknutí nečistot do vody a vy si tak místo čištění bazénu můžete užívat bazénových radovánek.

4.     Vyšší soukromí

Pokud máte rádi soukromí, oceníte zastřešení i z tohoto důvodu. Zastřešení vyrábíme z průhledných, kouřových, nebo zabarvených typů skel. Poslední dva zmíněné materiály vám dopřejí vysokou míru soukromí.

5.     Bezpečnost v první řadě!

Posledním důvodem, proč zastřešení bazénu doporučujeme, jsou jeho bezpečnostní vlastnosti. Každou minutou, kdy nemáte zastřešený bazén, jsou vaše děti a čtyřnozí mazlíčci vystaveni nebezpečí utonutí. Nenechejte je nadále čekat a zajistěte bazén proti jejich neočekávanému pádu do vody.  

Jaký typ zastřešení zvolit?

půlkulaté zastřešení bazénuJedním z nejprodávanějších typů zastřešení je půlkulaté zastřešení na obrázku vpravo. Jeho oblíbenost je dána příznivým poměrem ceny a výše zmíněných výhod, které zastřešení poskytuje.

zastřešení bazénu lomený obloukDalším velmi oblíbeným typem zastřešení je typ „lomený oblouk“, který má snížený obloukový tvar. Velká výhoda tohoto zastřešení je, že velmi dobře zapadá do celkového konceptu zahrady a zastřešení se díky svému nízkému provedení nestává dominantou zahrady. Jednodušší je také manipulace.

Příslušenství k zastřešení

Při výběru zastřešení je potřeba si ujasnit ještě příslušenství. Jedná se především o bazénová dvířka, výběr kolejnice na posuv celého zastřešení, design výplně a povrchovou úpravu rámu.

  • Bazénová dvířka – realizujeme dvířka v čele nebo z boční strany (doporučujeme).
  • Kolejnice – realizujeme obyčejné, které jsou ale náchylné k deformaci vlivem vyššího zatížení. Proto doporučujeme pochozí kolejnice, které jsou konstrukčně robustnější.
  • Výplně zastřešení – k dispozici jsou průhledné, kouřové a zabarvené materiály z polykarbonátu. Poslední dva typy vám dodají vyšší pocit soukromí.
  • Povrchové úpravy rámu – na trhu je široká paleta povrchových úprav rámů, ale z našich zkušeností jsou nejpraktičtější materiály stříbrný elox (eloxovaný hliník) a bronz. Tyto varianty doporučujeme z důvodu vysoké životnosti a věrnosti barev po celou životnost bazénového zastřešení.

Jak výroba zastřešení probíhá?

  1. Kontaktujte nás s představou, kterou o zastřešení máte.
  2. Zaměříme celkovou plochu pro zastřešení (šířka, délka, umístění žebříku, místo pro odsunutí zastřešení atp.).
  3. Připravíme cenovou kalkulaci na základě požadavků a záměru.
  4. Vyrobíme zastřešení dle cenové kalkulace.
  5. Montáž zastřešení.

 

kolejnice k bazénovému zastřešení pochozí kolejnice k bazénovému zastřešení pochozí kolejnice k bazénovému zastřešení
bazénová dvířka v čele bazénu bazénová dvířka z boční strany bazénu barevné spektrum pro volbu zastřešení bazénu

 


Patička