doplnky
Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Představujeme 4 nejoblíbenější povrchy pro okolí bazénu

Představujeme 4 nejoblíbenější povrchy pro okolí bazénu



Datum konání:
10.6.2020

Nedílnou estetickou součástí každého bazénu je jeho okolí. Teprve esteticky dokonalé provedení dokreslí celkový pohodový pocit z krásných letních dní strávených u bazénu. Kdo by chtěl trávit letní dny u bazénu v nevzhledném prostředí?

Podívejte se na přehled 4 nejpoužívanějších povrchových materiálů, které mají majitelé bazénů nejčastěji na svých zahradách.

1.     TopStone – moderní přírodní materiál s dlouhou životností

TOPSTONE - povrch k bazénům i do celé zahradyTopStone je revolučním kamínkovým povrchem, který se skvěle hodí ke všem typům zapuštěných bazénů. Je tvořen směsí přírodních kamínků a unikátního pryskyřičného pojiva (pryskyřice sl. A a tvrdidla sl. B). Na výběr je z 16 různých odstínů. Výhodou je, že jím můžete zkrášlit nejen okolí bazénu, ale také s ním vystavět zahradní chodníčky.

Dlouholeté testování prokázalo jeho jedinečné vlastnosti:

  • vysoká pevnost,
  • poradí si s vlhkostí,
  • vysoká UV stabilita,
  • když je mokrý, neklouže,
  • velmi příjemná cena.

Cena materiálu se pohybuje v průměru kolem 380 Kč/m². Cena včetně odborné montáže certifikovanými techniky se pohybuje kolem ceny 660 Kč/m².

2.     Umělý kámen StoneAge jako bazénový lem

Jedná se o imitaci kamene. Jeho velkými výhodami jsou:

  • dlouhá životnost,
  • minimální údržba,
  • pestrá nabídka barev a reliéfů.

Často se využívá jako zakončení bazénů, jako tzv. bazénový lem. Pomocí umělého kamene lze ale stejně jako v případě materiálu TopStone vystavět zahradní chodníčky či jiné nášlapné plochy, a to jak v exteriéru, tak interiéru.  Cena jedné dlaždice začíná na hranici 300 Kč.

3.     Umělá prkna pro náročné (WPC)

Umělá prkna, která se často označují zkratkou WPC – Wood Plastic Composite, v sobě snoubí přírodní krásu dřeva a odolnost plastu. Tento unikátní mix dává za výsledek materiál, který se může pochlubit celou řadou jedinečných vlastností:

  • dlouhá životnost,
  • odolnost vůči povětrnostním podmínkám,
  • odolný vůči změnám počasí,
  • snadná montáž bez viditelnosti vrutů,
  • neobsahuje třísky, trhliny a růstové defekty, jako u dřeva,
  • materiál je proporčně věrný, nedeformuje se jeho tvar,
  • velmi jednoduchá údržba proudem vody.

WPC prkna jsou oblíbeným povrchem jak u bazénů, tak i na terasách. Díky široké škále odstínů si vybere opravdu každý. Cena za 1 m² začíná na 2000 Kč.

4.     Stará známá klasika v podobě zámkové dlažby

Posledním z běžných řešení je zámková dlažba. Její výhodou je zejména cena a velký výběr z nabízených dekorů. V případě menší plochy bezprostředně kolem bazénu je jednou z vhodných variant. V případě větší rozlohy pokládky dlažby nastává problém se zachováním roviny. Povrch musí být 100% rovný, což je velmi často problém. Nepatrné sklony pak za několik měsíců či let nutí majitele tento povrch vyměnit. Cenově metr čtvereční zámkové dlažby začíná na cca 500 Kč.

Zkušenosti našich zákazníků také odhalily další nešvar tohoto povrchu, a tím je nános písku do bazénové vody. Proto před vstupem do bazénu doporučujeme omytí nohou v bazénové sprše, jejíž cena začíná na hranici 3000 Kč.

Zámkovou dlažbu jsme schopni dodat v rámci řešení celého bazénu. Případně ji lze dnes zakoupit téměř v jakýchkoli stavebninách. Je vhodná zejména jako levná startovací varianta.

Poradenství s umístěním bazénu v návaznosti na jeho okolí

Pokud si lámete hlavu, kam u vás na zahradě bazén umístit tak, abyste s jeho polohou byli spokojeni nejen dnes, ale i za pár let, pozvěte si nás na konzultaci. Poradíme vám, jaké místo je pro bazén to nejlepší . Využijte našich více jak 12letých zkušeností s plánováním a výstavbou bazénů ve svůj prospěch.


Patička